Wat is epoxy precies?
Nieuws

Wat is epoxy precies?

bij Merle Hebing op Dec 14, 2022

Wat is epoxy precies?

Epoxy is een soort kunsthars. Het bestaat uit een vloeibare basiscomponent (hars) en een vloeibare verharder. Na mengen van deze beide componenten zal het materiaal uitharden tot een hard plastic achtig materiaal. 

De vloeibare epoxy wordt zorgvuldig afgewogen en de juiste hoeveelheden bij elkaar gegoten. Er wordt een pigment of inkt toegevoegd aan de nog vloeibare epoxy. Dit wordt vervolgens in een mal gegoten en dit moet uitharden.

Na ongeveer één dag (24 uur) kan de epoxy uit de mal gehaald worden. Zo maken wij bijvoorbeeld onderzetters, zeepdispensers, kaarsenhouders, sleutelhangers en nog meer home decoratie. 

Maken van producten 

Bij het maken van de onderzetters of sleutelhangers voegen wij ook producten toe aan de epoxy. Bijvoorbeeld bij het maken van onze 'letter sleutelhangers' met muisjes erin. Eerst gieten we een laagje epoxy met muisjes erin. Dit moet 24 uur uitharden. Dan komt de tweede laag met alleen epoxy. Dit zorgt ervoor dat de muisjes niet 'boven komen drijven'. Zo wordt de hele mal gevuld. 

Het maken van epoxy producten vergt dus wel wat tijd. We kunnen op aanvraag producten maken en als er bijvoorbeeld een product is uitverkocht en u wilt deze graag nabestellen, is dat mogelijk. Houdt dan dus wel rekening met twee dagen 'werktijd'. 

Epoxy tips

Een handige tip is om de epoxy producten niet heel lang in de zon te laten staan. Dit in verband met verkleuring die kan optreden.  Daarentegen zijn onze onderzetters zijn hittebestendig tot 110 graden door een lak die hier overheen gespoten is. 

Heb je nog vragen over onze epoxy producten, stel deze gerust in de chat. We gaan weer aan de slag met nieuwe producten en combinaties! 

Liefs Thijs en Merle