De voordelen van stainless steel sieraden
Nieuws

De voordelen van stainless steel sieraden

bij Merle Hebing op Jan 11, 2023

Stainless steel sieraden zijn eigenlijk niet meer weg te denken. Wanneer je sieraden koopt, zullen deze vaak van stainless steel zijn. Wat is dat nou precies en wat zijn de voordele van stainless steel sieraden?

Stainless steel

Stainless steel is de Engelse benaming voor RVS of roestvrij staal zoals ze in de volksmond zeggen. Het is een samenstelling van ijzer, chroom, nikkel en koolstof.

Wat is dan het verschil met zilver? RVS is goedkoper dan zilver en verkleurt ook minder snel. Wanneer zilveren sieraden in aanraking komen met de buitenlucht, veranderen deze van kleur. Niet gelijk natuurlijk maar naar verloop van tijd. Je zult zilveren sieraden regelmatig moeten poetsen om ze weer op kleur te krijgen. Bij RVS sieraden moet dat ook maar veel minder vaak. 

Voordelen stainless steel 

Dat is dus al één groot voordeel van stainless steel sieraden. Doordat RVS van roestvrij staal is gemaakt is dit materiaal allergie vrij. Vrijwel iedereen kan deze sieraden zonder problemen dragen. Zelfs personen met een nikkelallergie. Het materiaal is super stevig en gaat lekker lang mee. 

Zoals we hierboven al benoemden. Stainless steel sieraden verkleuren niet. Je kunt deze sieraden dus gewoon tijdens het zwemmen, douchen en sporten omhouden. Hoe fijn is dat?! 

Gouden sieraden zijn gemaakt van stainless steel met een gouden plating. Het is de perfecte ondergrond om gouden sieraden te maken die zowel betaalbaar als duurzaam zijn. En bovendien: allergievrij! Stainless steel zorgt ervoor dat de gouden planning heel erg goed hecht en dat de gouden kleur dus zo mooi blijft.

 

Wel een kleine tip om uit te kijken met parfum, crèmes en haarlak. Het is dan beter om je gouden sieraden even af te doen. Wanneer de sieraden hiermee in contact komen, kunnen ze doffer worden. Wanneer je hier aan denkt, blijven je gouden stainless steel sieraden nog langer mooi en kan jij er langer van genieten. 

Stainless steel sieraden zijn dus gewoon ideaal. Je hebt er geen omkijken naar of deze zijn kleur nog wel behoudt. En daarbij glimmen ze altijd mooi. Neem een kijkje tussen onze sieraden collectie en bij vragen over de stainless steel sieraden, neem gerust contact met ons op!

Welke sieraden van stainless steel draag jij graag? 

Liefs Thijs en Merle 

Gerelateerde artikelen